HomeSoort maaltijd Nagerecht en ijs charamuska of ijslolly’s

charamuska of ijslolly’s

Posted in : Nagerecht en ijs on by : Greet

Op 27.12.04 was er een Fiesta Latina in de gemeentelijke basisschool Sleidinge.
We richtten ons naar 20 kinderen van het 1ste, 2de of 3de leerjaar. Na een inleiding begaven we ons naar de keuken.
Eerst maakten we in 4 groepjes charamuska.
Nadat we lemonjuice in de koelkast geplaatst hadden vertelde Griet Van Herck, aan de kinderen, aan de hand van een video en voorwerpen die verwijzen naar het dagelijks leven van kinderen en jongeren in Midden -Amerika.

Sinaasappel-limoensorbet

Ingrediënten

  • 275 ml water
  • 275 gram suiker
  • een halve sinaasappel
  • 2 en een halve dl sap van 15 limoenen
  • 1 eiwit

Werkwijze
Voor 4 en een halve dl suikerwater:
1 Meet het water af Giet het in een kookpot.
2 Weeg de suiker af. Giet de suiker bij het water.
3 Breng het water samen met de suiker 1 minuut aan de kook in een kookpot.
Roer met een houten lepel tot de suiker opgelost is.
Neem de kookpot van het fornuis.
Laat het suikerwater afkoelen.

4 Pers de limoenen uit.
Meet 2 en een halve dl limoensap af.

Pers de halve sinaasappel uit.

Doe het sinaasappelsap en het limoensap bij het suikerwater.

5 Splits het ei.
Doe het eiwit bij het mengsel. Klop op met een garde.
Draai in een Philips Delizia Duo ijsbereider.
Vul een doos met het limoensorbet. Plaats in de diepvries.

Limoen-ananassorbet
Ingrediënten voor 15 personen

  • 200 ml + 100 ml water
  • 200 g suiker
  • 225 g ananas
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel limoensap

Werkwijze :
1 Meet 200 ml water af. Giet het in een kookpot.
2 Weeg de suiker af. Giet de suiker bij het water.
3 Breng het water samen met de suiker 1 minuut aan de kook in een kookpot. Roer met een houten lepel tot de suiker opgelost is. Neem de kookpot van het fornuis. Laat het suikerwater afkoelen.
4 Pers 1/2 limoen uit.
5 Schil de ananas en verwijder de harde kern en de ogen. Weeg 225 gram af.
6 Mix de ananas met het suikerwater en het limoensap in een blender.
7 Splits het ei.
Doe het eiwit bij het mengsel. Klop op met een garde.
Meet 100 ml water af. Voeg het water toe aan het mengsel.
8 Draai in een Philips Delizia Duo ijsbereider.
Vul een doos met het ananassorbet. Plaats in de diepvries.

Creoolse limoen-sterfruitsorbet of Sterfruit- limoenijslolly

Dit heb je nodig voor 4 personen1/4 l water

  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels-1/4 kg suiker
  • 3 sterfruit

 

Werkwijze

Laat 1/4 l water+ 1/4kg suiker + 3 sterfruit + het vruchtvlees van 2 limoenen 15 minuten zachtjes koken.

Mix
Doe de gemixte fruit-suikersiroop in een roomijsbereider.
Meng, laat 45 minuten draaien & giet in ijsblokjesvormpjes of in vormpjes voor ijslolly’s.
Plaats in de diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.