In Het Nieuwsblad magazine vond ik poffertjes van Sergio en haal mijn variant nog eens boven.
Ingrediënten voor 15 personen
- 500 g ANCO oliebollenmix OF 250 g ANCO oliebollenmix + 250 g boekweit
- 250 ml Augustijn
- 250 ml warm water
Werkwijze:
1 Meng de oliebollenmix met de gist, het warme water en 125 ml Augustijn in een kom.
2 Voeg beetje bij beetje nog 125 ml Augustijn toe.
3 Roer met een houten lepel tot je een glad deeg bekomt.
4 Dek het deeg af met een vochtige doek. Laat het deeg 20 à 30 minuten op een tochtvrije plaats rijzen.
5 Smelt boter in een pan.
Leg de pan (met behulp van een koffielepel) vol met hoopjes deeg.
Laat de onderkant van de poffertjes bruinen,
draai ze om
& bak de andere kant.
Smelt na iedere bakbeurt boter in de pan!!!
Onmiddellijk opeten!