Aardbeientaart


Ik maak zanddeeg voor fruittaarten van traiteur Waterloos uit Geronimo aandekook


Dit heb je nodig:

  • 500g zelfrijzend  bakmeel
  • 250g koude boter
  • 200 g fijne suiker
  • 2 eieren
  • aardbeien
  • voor de versiering: slagroom en muntblaadjes
  • afdekgelei banketbakkersroom
  • 1/2 l melk
  • 40 gram maïzena
  • 1 ei+1 eierdooier
  • 100 gram fijne griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Werkwijze
banketbakkersroom

Weeg de suiker en maïzena af.
Breek de maïzena met een deel van de melk.
Splits de eieren. Eiwit opzij zetten!
Meng het ei + de dooier onder de gebroken maïzena.
De melk samen met de suiker en de vanillesuiker in een grote pan aan de kook brengen. Zonder erin te roeren!
Van het vuur af, al kloppend de warme melk aan het mengsel toevoegen.
Giet het mengsel terug in de pan.
Breng al roerend aan de kook.

Kneed met de hand 250 g boter met 200 g suiker en 2 eieren tot een homogene massa.
500 g zelfrijzende bloem ondermengen tot deze volledig opgenomen is.
Wikkel in vershoudfolie. Zet het deeg minstens 1 uur in de koelkast.
Vet een tefal bakvorm in.
Het deeg uitrollen op 3 mm dikte.
De vorm bekleden met het zanddeeg.
Breng pasteibakkersroom aan & 25 minuten bakken in een oven van 180°C
De taart ontvormen.
Op een rooster plaatsen .
Beleg met  aardbeien.
Werk af met  opgewarmde afdekgelei.
Versier met slagroom en muntblaadjes.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.