Appel-racewortelsoep


*Materne in Food in action bracht mij op het idee voor wortelmelk uit de wakkere muis van 30.1.2010 of kinderbier uit de jommekeskrant i.p.v. sapje van wortel & appel op verfijnd Hollands ontbijt uit Sergio feest.

Dit heb je nodig voor 4 borden:

  • 700 ml water
  • 400 g pompoen
  • 1 bokaal groentencompote Appel- Wortel -Komijn
  • 2 uien
  • 1,5 bouillonblokje
  • 10 gram boter
  • 5 gram = 1 koffielepel zout
  • peper/nootmuskaat/ 2 mespunten safraan
  • 1 appel
  • 1/2 teentje knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml So light room

Werkwijze :

Weeg de pompoen & boter af.
Meet het water af.
Snijd de pompoen in parten, schil de parten en verwijder de pitten. Snijd het pompoenvlees in grote stukken.
Pel het teentje knoflook. Snijd het teentje overlangs open. Neem de groene kiem eruit.
Leg een oude krant op het werkblad. Pel de ui. Snijd de ui in grote stukken. Snipper de ui fijn met de keukenmachine.
Smelt een klontje boter in een grote pan.
Bak hierin snel de ui totdat hij er glazig uitziet.
Voeg de wortel- appelcompote , 700 ml water, pompoen, Pers het teentje knoflook uit?, safraan en het bouillonblokje toe.
Kruid met peper en 1 afgestreken koffielepel zout. Zet een deksel op de pan. Laat een half uur sudderen.
Haal de pan van het fornuis. Mix de soep. Wrijf met behulp van een houten lepel door een zeef.
Voeg de kokosmelk toe.
Klop de room vlak voor het opdienen half op met een garde.
Schep de soep in een glazen tas.
Giet de room over de bolle kant van een lepel op de pompoensoep (geeft het uitzicht van biersoep!)
Versier met een beetje safraan


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.