Ik vond geen baktijd & oventemperatuur in DE ESSENTIE VAN HET KOKEN van JAMIE OLIVER bij superlicht honigbrood.
Dit heb je nodig:
- 500 g EXTRA bloem
- 15 gram Meli honing
- 1,5 zakje instant gist van 7 g of 15 g verse gist
- 310 ml water
- 30 gram gezouten boter
- 7,5 g zout (i.p.v. 15 g in The naked chef is terug (op het voedingssalon ’01 uit handen gegeven van Felice))
Werkwijze met de broodmaker:
Op de knop
brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 2 x drukken (Brot Schnell)
1x drukken op START
Na 3 uur:1 x drukken op stop
Of
Na 30’ begint de broodmaker te kneden.
Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1 x drukken op stop.
Het emmertje uit de broodmaker halen
Vet de vorm in.
Doe bloem aan je handen & duw het deeg in de vorm.
Afdekken NIET MET EEN HANDDOEK!en Laat nog een ½ uur rijzen.
De warme luchtoven voorverwarmen op 180 200 graden.
Bak de HONINGBROOD BEER 45 minuten.
Haal het brood uit de vorm.
Als de honingbroodbeer uit de oven komt, klop ik op de bodem van het brood om te zien of het hol klinkt, dan is het brood gaar.
Anders moet het nog even de oven in.