Sachertorte

Posted in : Gebak en taarten on by : Greet

Toen ik in De Zondag in het artikel “Smullen van Fillierstaart” het probeersel met advocaat las, herdoopte ik mijn Amadeustaart.
Voor een Weens bal heb ik het recept van luchtige biscuit uit chefkids! in sachertaart (van RVR) met Filliers advocaat & ganache of chocoladesaus.


Dit heb je nodig voor sacherbiscuit:

  • 2 à 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 15 g cacaopoeder  (Ijzerbom)
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 25g fijne hazelnoten
  • Chocolademousse
  • Slagroom
  • ganache
  • advocaat

Werkwijze:

Verwarm de warmeluchtoven voor op 180°C
Roer de eieren met de suiker schuimig
Spatel er met een houten de gezeefde bloem, maïzena, brésilienne van Dibro, cacaopoeder & sinaasrasp onder.
Vet een springvorm in en bebloem. Doe het deeg in de vorm.
Verminder de oven tot 160°C.
Bak de biscuit 20 à 25 minuten.
Zet een hoge ronde kom omgekeerd op tafel. Zet de bakvorm op de kom en ontvorm. Laat afkoelen op een doek

Opbouw

Steek een broodmes tot in het midden van de biscuit. Snijd al draaiend in 4 lagen.
Trampeer de eerste laag en breng chocolademousse aan.
Hierop leg je de tweede laag sacher, trampeer.
Breng een laag slagroom en een laag advocaat aan.
Breng de laatste laag sacher met de platte kant naar boven aan? trampeer.
Strijk de sachertaart effen met slagroom.
Plaats de taart in de diepvries.
Ontvorm & maskeer volledig met slagroom.
Laat opstijven in de koelkast.

Ganache

Dit heb je nodig :

  • 75 ml room
  • 50 gram suiker
  • 25 gram boter
  • 75 gram fondant of zwarte chocolade

Werkwijze :
Zet alles klaar.
Weeg de boter en de suiker af.
1 Breng in een pan de room met de suiker aan de kook.
2 Neem de pan van het vuur. Voeg stukjes boter en chocolade toe.
3 Roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
4 Laat de gananche afkoelen.Bewaar de ganache in de koelkast.Warm de chocoladesaus voor het gebruik eventjes op,
opdat de saus vloeibaarder, dus beter uitsrijkbaar zou zijn
Overgiet met ganache.
Laat opstijven.

Versiering: spuit met de overige ganache roosjes.
Breng in het midden een laagje advocaat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.