Ik zet de boel op stelten! Wil je koffie malen, zoals Pippi Langkous, voor muurkestaart met mokkaboterroom?
Dit heb je nodig:
- 2 x 125 gram malse ongezouten boter
- 250 gram bloemsuiker
- 5- 7,5 g nescafé
- 4 eieren
- 2 pakken Petit beurre koekjes
- Sterke koffie
- Bloemsuiker
- Kwatta hagelslag
Werkwijze:
- Roer de boter romig.
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit stijf.
- Doe beetje bij beetje de eierdooiers en de bloemsuiker bij de boter. Goed mixen.
- Roer de nescafé onder het botermengsel. Schep het eiwit onder het mengsel.
- Maak sterke koffie. Gebruik 1 maatje koffie per kopje water.
- Leg petit beurre koekjes met de lettertjes naar onder op de bodem van een rechthoekige schotel.(2 koekjes voor de breedte, je maakt de taart zo lang als je wil)
Doe er een laag mokkaboterroom op.
Vul een diep bord tot aan de rand met koffie. Haal de petit beurre voor de tweede laag door de koffie. OPGELET! Hier moet je vlug zijn! Leg ze (in de andere richting) op eerste laag mokkaboterroom.
Bedek met een laag crème.
Leg voor de derde laag (in de andere richting)4 petit beurre koekjes met de lettertjes naar onder op de mokkaboterroom.
Doe er een laag mokkaboterroom op.
Bedek voor de vierde laag (in de andere richting)weer met koffie doordrenkte koekjes en crème.
Bedek met nog een laag koekjes en eindig met een laag boterroom.Smeer de rest van de boterroom langs de zijkanten
Strooi er een koffielepel bloemsuiker & de hagelslag over.
Dek de petitbeurretaart af met folie (tegen uitdrogen) & plaats in de diepvries (verhoogt de houdbaarheid).