Weense Sachercakejes


Voor heerlijke cupcakes van gesmolten chocolade met abrikozenconfituur, een ijzerbom, kan je evengoed opgewarmde Côte D’Or fondantchoco gebruiken i.p.v. chocoglazuur op basis van suikerwater zoals bij Wiener Sacher Torte uit VROUW. 


Dit heb je nodig:

voor 3 x 12 cuvetjes:

  • 150 gram malse boter
  • 157,5 g bloemsuiker
  • 6 eierdooiers
  • 150 gram bloem
  • 6 eiwitten +135 g suiker + 22,5 g vanillesuiker
  • 3 repen cote d’or van 43 g melkchocolade
    • 198 g abrikozenjam

Verder:Côte d’Or choco fondant

Zet alles klaar.
Weeg af.
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de bloemsuiker romig.
3 Splits de eieren.
4 Doe er de eierdooiers en de bloem bij. Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.
5 Smelt de melkchocolade (volledig) in de magnetron. Meng de chocolade onder het deeg.

Klop 6 eiwitten stijf met de mixer tot je de kom kan omdraaien.
Voeg na 2 minuten kloppen 137,5 g suiker + 20 g vanillesuiker beetje bij beetje toe.

Schep het stijfgeklopt eiwit met een houten lepel onder het deeg
6 Doe 1 grote eetlepel deeg in de 12 cupcakepapiertjes.

7 Bak 20 minuten op 160°C.
8 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vormpjes uit de oven.
Maak de cakejes los & ontvorm. (indien er brokjes chocolade in het deeg achterblijven, kan je de cakejes moeilijk ontvormen)
Laat afkoelen op een taartrooster.

9 Breng een laag abrikozenkonfituur aan op de chocoladecakejes.

10 Warm de fondantchoco op .

Bedek de chocoladecakejes met de Fondant choco .

Tip: Geef er stijfgeklopte slagroom bij.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.