Burgemeesterhoedjes


Piratenhoedjes van Berends brokkenbrood of burgemeester pompoenpittenbroodhoedjes.

Nog eens naar Samson en Gert kijken, kan altijd helpen om te weten te komen hoe de hoed van de burgemeester er precies uitziet.

Dit heb je nodig voor 18 stuks

  • 1 kg +100 gram Alpenmeel Sanis
  • 20 gram verse gist
  • 25 gram boter
  • 3 koffielepels zout
  • een halve liter water

Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg de bloem en de boter af.
Meet het water af.
1 Verwarm het water tot het lauw is. Doe de gist en een beetje lauw water in een beker.Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
2 Doe de bloem met het zout in een kom.
3 Maak in het midden een kuiltje.
4 Giet de vloeibare gist in de kuil.
5 Doe de rest van het water en de boter erbij.
6 Kneed goed met de mixer.
7 Dek het deeg af en laat 20 minuten rusten

  1. Weeg porties van 100g deeg af. Indien het deeg kleeft, bestrooi het met een beetje bloem.
  2. Neem een klein, hoog inox bekertje.
  3. Neem 25g van het deeg weg.
  4. Rol de 25g deeg tot een saucisse met als lengte de omtrek van het potje.
  5. Duw het bolletje van 75g deeg in het inoxpotje.
  6. Druk goed aan.
  7. Trek het deeg er terug uit.
  8. Maak met de saucisse de rand van het hoedje
  9. Plaats de hoedjes op een bakplaat.
  10. Dek af. Laat een ½ uur rijzen op een warme plaats.
  11. De warme lucht oven voorverwarmen op 200 graden.
  12. Schuif de bakplaat in de onderste richel.
  13. Bak 20-25 minuten in de oven.
  14. Neem de hoedjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.