Pokémon in pistoletdeeg


Deze foto met pikatchu van sandwichdeeg of chocoladebrood, die mijn dochter & Sebastiaan Genbrugge op 6.7. ’00 bakten, vond ik in de jommekeskrant.


Dit heb je nodig
met de broodmaker:

  • 2 kleine maat gist
  • 1/2 kleine maat suiker
  • 475 -500 gram P – bloem
  • 250 ml water
  • 1 1/2 kleine maat zout
  • 11 gram gezouten boter

Werkwijze:
Op de knop
brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 4x drukken (Teig)
1x drukken op START
Na 30′ begint de broodmaker te kneden.
Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1x drukken op STOP. Het emmertje uit de broodmaker halen

Picatchu
Vet de bakplaat in.
Neem 7 bolletjes van het deeg weg.
Maak hiervan de oren, voetjes, armen en staart.
Verdeel het deeg in een grotere & een kleinere bol.
Maak hiervan het hoofd & het lijfje.
Maak voetjes, armen (knip deze in met een schaar, de oren & staart (Rol een lange saucisse, knip deze in 3 stukken.)
Kleef de stukken net zoals een bliksem aan elkaar.
Maak oogjes, mondje, neusje wangen met mini smarties.
Smeer met een borstel het deeg in met water.
Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat nog een ½ uur rijzen.
Plaats een pirex schaal met water (om stoom te bekomen) op het rooster dat je ong. bovenaan in de oven schuift.
De warme lucht oven voorverwarmen op 200 graden. Besprenkel de pictchu nog eens met water.
Wees voorzichtig bij het openen van de oven! STOOM!
Schuif de bakplaat in de onderste richel.
Bak 20 minuten in de oven.
Neem de pictchu van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.