Octaaf De Bolle


Piratenkoek uit Hotel “Marlèneke”, naar aanleiding van Samson en Gert hun 20ste verjaardag.

 

Dit heb je nodig voor 16 broodpopjes:

  • 60 gram suiker
  • 510 gram bloem
  • 42 gram verse gist
  • 110 gram boter
  • anderhalve koffielepel zout
  • 1 ei
  • 2 dl melk
    Verder suikerparels, 1 ei

Werkwijze:
1 Zet alles klaar.
2 Weeg de bloem, de boter en de suiker af.
3 Meet 2 dl melk af.
4 Verwarm 2 dl liter melk tot ze lauw is. Doe de gist en een beetje lauwe melk in een beker. Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
5 Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
6 Maak in het midden een kuiltje
7 Giet de vloeibare gist in de kuil
8 Doe de rest van de melk, het ei, de suiker en de boter erbij.
9 Kneed goed met de mixer.
Dek het deeg af en Laat een half uur rusten.

10 Neem een bakplaat of aluminiumfolie. Verdeelhet deeg in porties van 50 gram.
11 Draai  een bolletje voor het hoofd. Leg het op op een bakplaat of aluminiumfolie.
Breek een ei in een kom. Klop het los met 2 vorken.
Smeer met een borstel het hoofd in met ei.
maak oogjes, een neus  en een mond  met suikerparels
Dek af.
Laat nog een half uur rijzen.
12 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de broodfiguurtjes 12 minuten. laat ze afkoelen op een rooster


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.