Ik verwerk tips (die ik kreeg op een kookles van Roland Van Renterghem) in marsepeinmuizen voor Titus, die ik leerde maken op het droomatelier ’96 in “TER GROENE POORTE”.
Dit heb je nodig voor marsepein voor 4 muizen:
- 200 g amandelpoeder
- 150 -200 g bloemsuiker
- 1 eiwit
Werkwijze: Meng het amandelpoeder & de bloemsuiker met een houten lepel in een grote kom. Voeg het eiwit toe en kneed tot een glad deeg Doe 1/2 koffielepel cacaopoeder in een diep bord. Weeg 45 gram marsepein af. Kleur de marcepijn al knedend met de cacaopoeder. Was je handen. Dit heb je nodig voor 1 muisje van 50 g :
- 45 g witte marsepein voor de romp
- 2 g chocolademarsepein voor de staart
- 3 g chocolademarsepein voor de oren
Werkwijze:
- 45 g marsepein vormen tot het lijfje (peervorm)
- Het bolletje marsepein voor de oren in 2 delen.
- Het staartje langwerpig en een weinig puntig maken en achteraan het figuur vast maken Maak de marsepeinen muis aantrekkelijk:
- (Maak oogjes van eiwit gemengd met bloemsuiker en citroensap.) Chocolade(druppels) voor de oogpupillen.
- (Garneer het neusje met gesmolten chocolade + 10% olie )