Poffertjes


Ik bakte met kinderen, zoals op 6.4.2001 (verkleed als Jommeke) mini pannenkoeken, gezien in de kerstboeken 2007 van Averbode, met mix voor Brussselse wafels.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • bakboter
  • bloemsuiker


Werkwijze

Doe de zelfrijzende bloem in een kom.
Doe de melk erbij.
Roer met een houten lepel tot een glad beslag.
Voeg het losgeklopt ei toe en roer (zeef).
Smelt boter in een pan.
Leg de pan (met behulp van een koffielepel) vol met hoopjes deeg.
Laat de onderkant van de poffertjes bruinen, draai ze om & bak de andere kant.

Smelt na iedere bakbeurt boter in de pan!!!

 

Soezie Poffertjes zijn typisch oud-Hollandse kermisgebakjes.

 

 

Dit heb je nodig :

  • 150 ml melk
  • 100g MIX voor BRUSSELSE WAFELS van AVEVE
  • 1 losgeklopt ei
  • bakboter

 

Zo ga je te werk:

Doe de MIX voor BRUSSELSE WAFELS in een kom.
Doe de melk erbij
Roer met een houten lepel tot je een glad beslag bekomt. Voeg het ei toe en roer.
Smelt een beetje boter in een koekenpan of gourmetstel
Laat bruinen en rondlopen in de pan.
Doe er met een ijsschep deeg in.
Bak de pannenkoek tot er luchtbellen ontstaan. Keer hem om (niet verschuiven!)
en bak de andere kant.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.