Cocosgebak

Posted in : kerstvakantie on by : Greet

Ik zocht cocoscake met de Baking Box van Vahiné voor een stronk van sneeuw uit de kerstboeken ’07.
IK bakte de (sneeuw)mannen een luchtige cake zonder kokosmeel.


Ingrediënten
:

  • 250 g malse boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 10 g vanillesuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 312 g kokosmeel

Werkwijze
Zet alles klaar. Weeg af.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.
3 Doe er de eieren en de zelfrijzende bloem bij.
Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.
Voeg de gemalen kokos toe.
4 Vet de vorm in. Schud er bloem in.
5 Doe het deeg in de vorm.
6 Bak 30 à 40′ op 160°C.

7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de cake.
Laat afkoelen op een taartrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.