Witloofquiche napoletana


Toen ik Frisse tomaat-mozzarella quiche op een brunch van Bruno Couwenberg las in magazine, vond ik onmiddellijk de gelijkenis met glutenvrije Italiaanse minipizza napoletana als aperitiefhapjes & de werkwijze voor Flamiche = Franse mini Spook-en witloofquiche.

Dit heb je nodig:

  • 1 vel bladerdeeg
  • tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • olijfolie
  • 4 eieren
  • 200ml room
  • basilicumblaadjes(na het bakken)

Werkwijze

  1. Verwarm de hetekuchtoven voor op 160°C
  2. Vet een springvorm van 26 cm in.
  3. Bladerdeeg voldoende inprikken
    blind bakken:
  4. Laat het deeg in de vorm vallen. Leg er bakpapier op en bedek met spliterwten en bak 10 minuten
  5. Beleg met tomatenpuree
  6. Meng 4 eieren met 2 dl light room.
  7. Giet het eimengsel in de vorm.
  8. Leg er in plakjes gesneden mozzarella op.
  9. Plaats de bladerdeegtaart 35 minuten in het midden van de oven
  10. Leg 2 paar pannenlappen op elkaar.
  11. Haal de bakplaat uit de oven. Keer een diep bord om op tafel. Zet de bakvorm op het bord en ontvorm.
  12. Laat een beetje afkoelen & verwijder de losse bodem.
  13. Versier met basilicumblaadjes

Brunch, snel & gemakkelijk?
Quiche met witloof!

Daar ik het recept van Felix Alen voor taart met Belgisch grondwitloof & ham in Gal&ria niet duidelijk vond, ging ik op zoek
& vond Spookquiche in mijn archieven.

Dit heb je nodig:

  • salade + olijfolie & balsamico
  • 1 plak kant & klaar bladerdeeg
  • 6 pijlen witloof voor 8 personen
  • klontje boter
  • 12 sneden ganda Ham
  • 4 eieren
  • 2 dl light room
  • cayennepeper, nootmuskaat
  • halve bussel platte peterselie
  • 1 rol milde geitenkaas

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 190? 220°C
1. Bladerdeeg blind bakken:
Laat het deeg in een beboterde & bebloemde vorm vallen. Prik er gaatjes in. Leg er bakpapier op, bedek met gedroogde halve spliterwten en bak 10 –15? minuten voor.
3. Maak het witloof schoon
Was het witloof. Snijd er met een scherp mes aan de wortelkant 1 cm van de harde kern uit.
Bak het witloof met peper, zout & snuifje nootmuskaat en leg in een ovenschotel.

Haal het deeg uit de oven, ontdoe van het papier met de erwten.

Plaats de ovenschotel 15 minuten in de oven.
Hak de peterselie.
4. Meng 4 eieren met 2 dl light room, mespunt cayennepeper & gehakte peterselie.
Snijd het witloof in de lengte in 2.
Klop de Ganda ham plat. Leg het witloof erop en rol op.
5. Leg de Gandarolletjes in uurwerkvorm op het deeg.
Giet het eimengsel in de vorm.
Leg er in plakjes gesneden geitenkaas op.
6. Plaats 35 minuten in de oven op 175°C
Keer een diep bord om op tafel. Zet de bakvorm op het bord en ontvorm.
Dien de witlooftaart op met salade + olijfolie & balsamico.

Geef er op een buurtfeest een aperitiefwijn of De Kroon 2007 Sauvignon blanc, Western
Cape uit Zuid-Afrika bij.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.